Vem blir ny ordförande?

Vem blir ny ordförande?

Elevkåren har nu kallat till årsmöte, det möte där eleverna får säga till styrelsen vad de vill att de ska göra, och bestämma vilka som ska få ta del av fikat kåren köper in och sitta med på mötena där besluten tas.

”Här har du som medlem chans att påverka hur året 20/21 ska se ut i Teknis elevkår samt vilka som ska ingå i den nya styrelsen”

– Teknis Elevkår

Instagram: @tekniselevkar

Ännu viktigare är kanske vem som kommer att leda kåren som ordförande nästa år? ISN har därför granskat några av de möjliga kandidaterna och resulterat i att…

… det mest troligt är att Fanny Etz, EKA18 kandiderar till ordförande för Teknis Elevkår. Noor Younus, SAC18 blev för 1 år sedan vald till ordförande men innan sommarlovet började hade Fanny tagit över ansvaret från Noor. Vi har räknat bort UF-duon Josefin, SAC18 och Simon, EKA17 eftersom Josefin efter sommaren kommer att ta över stafettpinnen från Simon som ordförande i Stjärnparaden då Simon tar studenten. 

Det finns självklart fler personer som är intressanta att räkna med, bland annat Klara Gustafsson, NAC19 som vart aktiv i elevkåren sedan höstterminen och synts en hel del på elevkårens instagram men också på scenen för Stjärnparaden. Max Hartwig Horvath, SAD19 som också synts i olika sammanhang för elevkåren och Amnesty gruppen på skolan, ska inte heller räknas bort i valet till ordförande för kåren. Däremot förväntar vi oss inte att Klara eller Max kommer att kandidera till ordförande i år men med stor sannolikhet göra det nästa år. 

ISN har även bett valberedningen om ett uttalade men blir hänvisade att vänta tills förslaget släpps den 14/2. Vi följer självklart valet och årsmötet som kommer äga rum i miniaulan på skolan 26/2 klockan 14:30

Berätta för oss om du har någon favorit på Instagram @in_statu